top of page

Mobilház Blog

Mobilház és idegenforgalom: Miért érdemes fontolóra venni a mobilházakat a turizmusban?



A turizmus dinamikusan növekvő iparág, amelyben kiemelkedő fontosságú az innováció és a változó igények kielégítése.


Különösen azokra a környezetbarát megoldásokra van szükség, amelyek lépést tudnak tartani az állandó változásokkal. Az újítások terén a mobilházak különösen ígéretes megoldást jelenthetnek számos szempontból, ezért érdemes a turisztikai szereplőknek komolyan fontolóra venni ezek kiaknázását.


A trendek folyamatosan változnak, de van valami, ami állandó:


Az a tény, hogy azok az ingatlanok, amelyek harmonizálnak a környezettel és rendkívüli kilátást nyújtanak, rendkívül népszerűek mind a vendégek, mind pedig a turisztikai szakemberek és vállalkozások körében.A trendek folyamatosan változnak, de van valami, ami állandó: az a tény, hogy azok az ingatlanok, amelyek harmonizálnak a környezettel és rendkívüli kilátást nyújtanak, rendkívül népszerűek mind a vendégek, mind pedig a turisztikai szakemberek és vállalkozások körében.


Mobilházak a turisztikai szektorban.


Szálláshelyek A turizmusból élő vállalkozások számára a mobilházak számos előnyt kínálnak. Modern, környezetbarát és divatos nyaralóként kiválóan működnek üdülőövezetekben, amelyeket a vendégek, függetlenül attól, hogy kicsik vagy nagyok, egyaránt kedvelnek. A mobilházak különböző típusai ideális megoldást nyújtanak különböző igényekre, legyen szó 1-2 fős kabinokról, teljes családokról vagy baráti társaságokról, attól függően, hogy mire specializálódott a vállalkozás. Elhelyezésüket tekintve ugyanolyan kellemes szálláshelyek alakíthatók ki belőlük, legyen az egy tópart, erdő vagy hegyoldal. Nagyméretű üvegfelületeik lenyűgöző kilátást nyújtanak a környező tájra, miközben természetes fényt engednek be az épületbe.


A mobilház sokoldalú lehetőségeket kínál a kulturális vállalkozások számára, legyen szó kiállítóterekről, fotóstúdiókról, kisebb kiállításokról vagy kézműves műhelyekről.


A Mobiroll például kiválóan működik turisztikai központként, míg az L-alakú akár kettős funkciót is betölthet, lehetőséget kínálva egy kis kiállítóteremre, melyet egy büfével kombinálva is ideális elrendezésként lehet használni.


Ha már szóba került a büfé, a Mini kiválóan alkalmas kisebb tóparti élelmiszerbolt vagy büfé létesítésére, míg a Veranda egy kis kávézóként vagy reggelit kínáló pékségként is lenyűgöző vendégvonzó lehetőséget biztosít. Fontos előre átgondolni a méretet és az elrendezést, hiszen nem mindegy, hogy milyen vendéglátó egységet tervezel. Lehet, hogy csak olyan helyre van szükség, ahol a vendégek gyorsan beszerezhetik a kávéjukat, vagy esetleg olyan helyszínre, ahol nyugodtan le tudnak ülni, és élvezhetik egy teraszon a finom kakaós csigát vagy croissantot.


bottom of page